Wireless mreže

Wireless mrežeWireless mreže su već dugi niz godina oblast delovanja firme Pogled Telekomunikacije.

Sektor IP komunikacije je za potrebe ISP Medianis projektovao i sagradio hibridnu bežičnu mrežu. Mreža je zasnovana na 2.4 i 5GHz sistemima koja pokriva područje Niša, Aleksinca i Svrljiga.

Ova wireless mreže predstavlja fleksibilnu osnovu za pružanje niza servisa zasnovanih na IP tehnologiji.

Projektovanje i izgradnja jedne ovakve mreže sa stotinama korisnika bila je značajna referenca za klijente. Projektovali smo wireless mrežu za opštinu Vranje (Motorola Canopy), okosnicu ISP EXE-NET. Takođe i provajdere u Kladovu i Negotinu. Pored toga, za potrebe opštine Paraćin i lokalne samouprave izgradili smo kompletan wireless sistem zasnovan na Ad. Canopy Motorole.

2008. godine isporučili smo i instalirali bežični link za potrebe Vlade Republike Srbije – Kancelarije za evropske integracije u Nemanjinoj ulici u Beogradu.

2009. godine za potrebe JP Vodovod u Nišu postavili smo prve 100-Mbitne Motoroline linkove (PTP 500) u Srbiji, a eksperimentalno pustili u rad Motorolin Motomesh sistem u Nišu.

2010. godine za potrebe JKP Naissus Niš projektovali smo, implementirali i pustili u rad prvi bežični sistem Motorola PMP430 u jugoistočnoj Evropi.

2011. godine Mikrotik rešenja su pokazala svoju robusnost – postavili smo gotovo najduže internet linkove u centralnoj Srbiji na relacijama Niš-Paraćin (65 km) i Niš-Varvarin (68 km) po standardu 802.11a.

2012. godine za potrebe opštine Vranje implementirali smo bežičnu pristupnu mrežu na teritoriji grada. Mreža je namenjena upravi opštine Vranje kao i za besplatan pristup stanovništva internetu.

Značajan broj posebnih AP-a („hotspot“ sistema) instalirali smo u brojnim objektima - Univerzitet u Nišu, Građevinski Fakultet u Nišu. Takođe, hoteli „Panorama Lux“ i „Niški Cvet“...

U realizaciji koristimo opremu vrhunskih proizvođača (Motorola, Cisco...). Wireless oprema koju koristimo je sa dobrim odnosom cena/performanse (Mikrotik, Linksys...).

Za sve dodatne informacije možete se obratiti na mail: wireless@pogledtel.rs ili kontakt.